Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak drobne wypieki oprócz pierniczków przygotowujecie na święta? Jeśli nie macie pomysłów, skorzystajcie z naszej pysznej propozycji. Kruche, maślane ciasteczka z dodatkiem żurawiny i białej czekolady z pewnością przypadną do gustu twoim bliskim.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 661
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 235
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 661
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 235
Składniki
Czekoladę pokrój na małe kawałki. Suszoną żurawinę niedbale posiekaj.
Masło utrzyj z cukrem i łyżeczką pasty waniliowej. Następnie dodaj żółtko, wsyp mąkę, żurawinę i czekoladę. Całość wyrabiaj na małych obrotach, do połączenia się składników.
Gotową masę zawiń w papier do pieczenia i umieść na 1 godzinę w lodówce.
Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość 5 mm. Wykrawaj ciasteczka i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w 200 stopniach Celsjusza przez 10 minut.