Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak drobne wypieki oprócz pierniczków przygotowujecie na święta? Jeśli nie macie pomysłów, skorzystajcie z naszej pysznej propozycji. Kruche, maślane ciasteczka z dodatkiem żurawiny i białej czekolady z pewnością przypadną do gustu twoim bliskim.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2882
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1173
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13653
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2803
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2882
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1173
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13653
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2803
Składniki
Czekoladę pokrój na małe kawałki. Suszoną żurawinę niedbale posiekaj.
Masło utrzyj z cukrem i łyżeczką pasty waniliowej. Następnie dodaj żółtko, wsyp mąkę, żurawinę i czekoladę. Całość wyrabiaj na małych obrotach, do połączenia się składników.
Gotową masę zawiń w papier do pieczenia i umieść na 1 godzinę w lodówce.
Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość 5 mm. Wykrawaj ciasteczka i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w 200 stopniach Celsjusza przez 10 minut.