Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche, migdałowe ciasteczka, które cieszą nie tylko oko, ale i podniebienie.
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 96
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 133
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38440
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 96
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 133
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38440
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Mąkę wymieszaj z mielonymi migdałami. Dodaj masło, cukier, cynamon i jaja. Zagnieć ciasto. Owiń folią i włóż na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkuj. Za pomocą foremek wycinaj gwiazdki. Na blaszkę wyłóż papier do pieczenia. Ułóż na niej ciastka. Jajko wymieszaj z mlekiem. Posmaruj ciastka. Ozdób je płatkami i żurawiną. Posyp brązowym cukrem. Piecz w 175 stopniach C przez 10-12 minut.