Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasteczka z dodatkiem mielonych migdałów. Są kruche, lekko chrupiące i tak pyszne, że śmiało mogą konkurować ze świątecznymi pierniczkami. Radzimy od razu podwoić porcje składników, bo po upieczeniu ciasteczka znikają w mgnieniu oka. Porada: Masło i jajka użyte do tego przepisu powinny mieć temperaturę pokojową.
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2117
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 423
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1176
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 49
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 32421
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 132
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2117
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 423
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1176
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 49
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 32421
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 132
Składniki
Masło utrzyj na puszystą masę wraz z cukrem. Gdy tylko cukier przestanie chrzęścić, wbij jajka i miksuj do połączenia się składników.
Migdały wrzuć do misy blendera i zmiksuj. Nie muszą być bardzo drobno zmielone.
Do dużej miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, dodaj szczyptę soli i zmielone orzechy. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Suche składniki połącz z utartym masłem. Wyrób ciasto, następnie zawiń w papier do pieczenia i włóż na godzinę do lodówki.
Chłodne ciasto rozwałkuj na grubość 5 mm. Wykrawaj z niego ciasteczka i układaj na blaszce z papierem do pieczenia.
Ciasteczka migdałowe piecz w 180 stopniach przez 8-10 minut. Do zarumienienia.
Aby wyglądały jeszcze ładniej, możesz podać je posypane cukrem pudrem.