Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasteczka z dodatkiem mielonych migdałów. Są kruche, lekko chrupiące i tak pyszne, że śmiało mogą konkurować ze świątecznymi pierniczkami. Radzimy od razu podwoić porcje składników, bo po upieczeniu ciasteczka znikają w mgnieniu oka. Porada: Masło i jajka użyte do tego przepisu powinny mieć temperaturę pokojową.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2883
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1174
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13657
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2803
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2883
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1174
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13657
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2803
Składniki
Masło utrzyj na puszystą masę wraz z cukrem. Gdy tylko cukier przestanie chrzęścić, wbij jajka i miksuj do połączenia się składników.
Migdały wrzuć do misy blendera i zmiksuj. Nie muszą być bardzo drobno zmielone.
Do dużej miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, dodaj szczyptę soli i zmielone orzechy. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Suche składniki połącz z utartym masłem. Wyrób ciasto, następnie zawiń w papier do pieczenia i włóż na godzinę do lodówki.
Chłodne ciasto rozwałkuj na grubość 5 mm. Wykrawaj z niego ciasteczka i układaj na blaszce z papierem do pieczenia.
Ciasteczka migdałowe piecz w 180 stopniach przez 8-10 minut. Do zarumienienia.
Aby wyglądały jeszcze ładniej, możesz podać je posypane cukrem pudrem.