Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne świąteczne orzeszki z orzechowym kremem.
Szybkie i bardzo smaczne kluseczki serowe, podane ze śmietaną, cukrem i cynam...
Odsłon: 181
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 29
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 35
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 23
Szybkie i bardzo smaczne kluseczki serowe, podane ze śmietaną, cukrem i cynam...
Odsłon: 181
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 29
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 35
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 23
Składniki
Składniki na ciasto umieszczamy w misce i zagniatamy. Miskę odstawiamy do lodówki na ok pół godziny. Po tym czasie rozgrzewamy patelnię lub formę do orzeszków. Z ciasta formujemy małe kulki i układamy w każdym otworze patelni. Dociskamy drugą częścią formy i pieczemy po ok 1-2 min. z każdej strony. Upieczone studzimy na kratce.
krem: Zmielone orzechy zalewamy gorącym mlekiem i odstawiamy na około 20 min do napęcznienia. Miękkie masło ucieramy na puszysto z cukrem a następnie dodajemy wystudzone orzechy.Dobrze wszystko razem ucieramy. Gotowym kremem wypełniamy łupinki orzeszków i sklejamy je po 2 tak aby powstał orzech. Gotowe orzeszki posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!