Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczne pierniczki udekorowane przez mojego 10-letniego syna, miał przy tym niezłą frajdę, dla mnie są śliczne, przy dekorowaniu stan liczebny pierników się zmniejszył, bo trzeba było sprawdzić czy są dobre :-)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2231
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1325
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 493
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3494
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1124
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2231
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1325
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 493
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3494
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1124
Składniki
Na stolnicę przesiać mąkę, dodać pozostałe składniki, posiekać i wyrobić elastyczne ciasto. Następnie rozwałkować na grubość 3-4 mm i wykrawać pierniki. Piekarnik nagrzać do 180 stopni góra-dół, pierniki piec 8 minut. Pierniki zaraz po upieczeniu są miękkie, ale jak wystygną to robią się kruche. Przechowywać w zamkniętym słoiku. SMACZNEGO!!!