Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczne pierniczki przygotowane z myślą o wnukach. Jak co roku nie może ich zabraknąć na moim świątecznym stole. Pierniczki są mięciutkie i bardzo smaczne. Polecam
stolnica, miska, foremki, folia spożywcza, nóż,
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231930
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231930
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
Do garnka włożyć miód, kakao, cukier, masło oraz przyprawę do piernika. Mieszając zagotować , a następnie wystudzić. Po wystudzeniu dodać pozostałe składniki. Wyrobić zagniatając ciasto. Ciasto owinąć folią spożywczą, włożyć na 2 godziny do lodówki. Po wyjęciu podzielić na części , wałkować na placek i foremkami wykrawać pierniczki. Wykrojone pierniczki układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w 170 stopniach około 15 minut. Po upieczeniu wystudzić i można dekorować . Smacznego Lukier; Do zimnego białka dodawać stopniowo cukier puder i ucierać do momentu aż lukier nabierze konsystencję jaką chcemy otrzymać. Do lukru można dodać soku z cytryny. Rada; Pierniczki najlepiej włożyć do zamkniętego pojemnika razem ze skórkami z jabłek. Skórki dają to że pierniczki szybko miękną i utrzymują swoją świeżość.
Przygotowanie ciasta.
Ciasto owinięte folią spożywczą gotowe do włożenia do lodówki.
Wycinanie foremkami pierniczków.
Pierniczki świąteczne gotowe.