Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są smaczne i pięknie pachną dzięki zawartości prawdziwego miodu, dużej ilości przypraw a dodatek smalcu sprawia, że są kruchutkie i smaczne. Mogą leżeć do 2- ch miesięcy w szczelnie zamkniętych pojemnikach.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Miód, cukier i margarynę oraz smalec roztopić. Przestudzić. Dodać jajka i dokładnie zmiksować. Stopniowo, wciąż ucierając dosypywać mąkę, proszek, przyprawę i kakao. Do śmietany dodać sodę i amoniak. Wymieszać i połączyć składniki. Ciasto jest "wolne", ale takie powinno być. Oprószyć mąką z wierzchu i wynieść w chłodne miejsce - ale nie do lodówki- na 2 godziny. Zagnieść, cienko rozwałkować i wycinać foremkami. Piec na papierze 8 minut w temp. 160 stopni. Po ostudzeniu - lukrować.