Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pozostajemy w słodkim i świątecznym klimacie. Bardzo klasyczny i stary przepis w bożonarodzeniowym wydaniu. Świąteczny blok czekoladowy z bakaliami świetnie dopełni Wasze bożonarodzeniowe wypieki. Jest bardzo prosty, szybki w wykonaniu i cudownie smakuje.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 5
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 17
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 1942
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 27
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 5
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 17
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 1942
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 27
Składniki
Na początku kroimy suszone owoce w drobną kostkę.
W garnku roztapiamy margarynę. Później dodajemy do niej wodę, kakao i cukier. Gotujemy 10 minut. Następnie pozostawiamy masę do lekkiego przestudzenia, co jakiś czas mieszamy.
Do letniej (nie gorącej i nie zimnej) masy dodajemy w kilku porcjach mleko w proszku, za każdym razem dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy pokrojone owoce i około 5 połamanych ciasteczek. Masę dokładnie mieszamy, przekładamy do foremki i posypujemy pozostałymi połamanymi ciasteczkami. Dociskamy, żeby pozbyć się powietrza i żeby ciasteczka się przykleiły.
Następnie wstawiamy blok do lodówki do zastygnięcia, najlepiej pozostawić go tam na całą noc. Schłodzony wyciągamy z formy (wystarczy podważyć do nożem i sam powinien wyjść). Na końcu kroimy go w plastry. Smacznego ;)