Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik przełożony marmoladą i polany polewą czekoladową.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 451
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1367
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25457
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 451
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1367
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25457
Składniki
ciasto-Kakao wymieszać z cukrem, dolać wodę,miód, dodać masła i roztopić,lecz nie gotować. Przestudzić do letniego. W misce roztrzepać jajka, przesiać tam mąkę z sodą. Dolewać płynną część i mieszać łyżką drewnianą. Rozlać do trzech keksówek 13x39 wyłożonych papierem do pieczenia.
Piec ok. 45 min. w 175*, do suchego patyczka. Po upieczeniu, wyłożyć na deskę,aby ostygły.
Każdy przekroić na 3 płaty.
Przełożyć marmoladą.
polewa-Czekolady wraz ze śmietanką i masłem roztopić nad parą.Od razu smarować pierniki.
Można dodatkowo polać rozpuszczona białą czekoladą w esy-floresy. Jak zastygną to zafoliować.
Kroić w plastry 1,5 cm.