Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
piernik jest rewelacyjny, ma strukturę charakterystyczną dla pierników,wspaniale smakuje i wygląda a robi się go ekspresowo i przyjemnie Polecam gorąco :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115794
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7884
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2976
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1389
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1246
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115794
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7884
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2976
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1389
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1246
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto dajemy do miski-wszystko miksujemy na jednolitą masę. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i dajemy do niej ciasto.
Pieczemy około 40 min w temp `170-180 stopni do suchego patyczka. Piernik wyciągamy z blaszki i studzimy.
Następnie przecinamy na 3 spody i przekładamy je powidłami.
Składniki na polewę dajemy do miseczki i rozpuszczamy nad kąpielą wodną-mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Polewą polewamy cały piernik i możemy go ozdobić cukrowymi dodatkami. Przechowujemy go w lodówce lub pojemniku na ciasto. Piernik jest rewelacyjny, ma strukturę charakterystyczną dla pierników,wspaniale smakuje i wygląda. Polecam gorąco :)