Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
piernik jest rewelacyjny, ma strukturę charakterystyczną dla pierników,wspaniale smakuje i wygląda a robi się go ekspresowo i przyjemnie Polecam gorąco :)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 123
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 82
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 123
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 82
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto dajemy do miski-wszystko miksujemy na jednolitą masę. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i dajemy do niej ciasto.
Pieczemy około 40 min w temp `170-180 stopni do suchego patyczka. Piernik wyciągamy z blaszki i studzimy.
Następnie przecinamy na 3 spody i przekładamy je powidłami.
Składniki na polewę dajemy do miseczki i rozpuszczamy nad kąpielą wodną-mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Polewą polewamy cały piernik i możemy go ozdobić cukrowymi dodatkami. Przechowujemy go w lodówce lub pojemniku na ciasto. Piernik jest rewelacyjny, ma strukturę charakterystyczną dla pierników,wspaniale smakuje i wygląda. Polecam gorąco :)