Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny, delikatny w smaku sernik z wiórkami kokosowymi, polewą czekoladową i spodzie z cienkiego, kruchego ciasta.
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1085
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1476
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4447
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 106
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1085
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1476
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4447
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 106
Składniki
Jak upiec ciasto Wszystkie składniki na ciasto ugnieść szybko na ciasto, które należy owinąć w folię spożywczą i przełożyć do lodówki na minimum 30 minut. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym. Schłodzone ciasto rozwałkować i umieścić w foremce, gęsto ponakłuwać widelcem. Podpiec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 175 st.C przez 15 minut.
Masa serowa Ser zmielić trzykrotnie w maszynce do mięsa z sitkiem o drobnych oczkach. Do sera dodać 4 żółtka, cukry, olej, mleko i budyń waniliowe. Mieszać składniki mikserem. Ubić pianę z białek i dodać do masy serowej, delikatnie i krótko mieszać drewnianą łyżką. Rzadką masę przelać do foremki z ciastem i piec przez 60 minut w temperaturze 180 st. C. Przestudzony sernik ozdobić polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.