Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny, delikatny w smaku sernik z wiórkami kokosowymi, polewą czekoladową i spodzie z cienkiego, kruchego ciasta.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5265
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 832
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5049
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1293
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5265
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 832
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5049
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1293
Składniki
Jak upiec ciasto Wszystkie składniki na ciasto ugnieść szybko na ciasto, które należy owinąć w folię spożywczą i przełożyć do lodówki na minimum 30 minut. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym. Schłodzone ciasto rozwałkować i umieścić w foremce, gęsto ponakłuwać widelcem. Podpiec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 175 st.C przez 15 minut.
Masa serowa Ser zmielić trzykrotnie w maszynce do mięsa z sitkiem o drobnych oczkach. Do sera dodać 4 żółtka, cukry, olej, mleko i budyń waniliowe. Mieszać składniki mikserem. Ubić pianę z białek i dodać do masy serowej, delikatnie i krótko mieszać drewnianą łyżką. Rzadką masę przelać do foremki z ciastem i piec przez 60 minut w temperaturze 180 st. C. Przestudzony sernik ozdobić polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.