Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny, delikatny w smaku sernik z wiórkami kokosowymi, polewą czekoladową i spodzie z cienkiego, kruchego ciasta.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1000
Kotka kokosowa to jedne z tych ciasto które pojawią się u mnie na stole świąt...
Odsłon: 1232
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1000
Kotka kokosowa to jedne z tych ciasto które pojawią się u mnie na stole świąt...
Odsłon: 1232
Składniki
Jak upiec ciasto Wszystkie składniki na ciasto ugnieść szybko na ciasto, które należy owinąć w folię spożywczą i przełożyć do lodówki na minimum 30 minut. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym. Schłodzone ciasto rozwałkować i umieścić w foremce, gęsto ponakłuwać widelcem. Podpiec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 175 st.C przez 15 minut.
Masa serowa Ser zmielić trzykrotnie w maszynce do mięsa z sitkiem o drobnych oczkach. Do sera dodać 4 żółtka, cukry, olej, mleko i budyń waniliowe. Mieszać składniki mikserem. Ubić pianę z białek i dodać do masy serowej, delikatnie i krótko mieszać drewnianą łyżką. Rzadką masę przelać do foremki z ciastem i piec przez 60 minut w temperaturze 180 st. C. Przestudzony sernik ozdobić polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.