Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny, delikatny w smaku sernik z wiórkami kokosowymi, polewą czekoladową i spodzie z cienkiego, kruchego ciasta.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 239
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2273
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3525
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28252
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 239
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2273
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3525
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28252
Składniki
Jak upiec ciasto Wszystkie składniki na ciasto ugnieść szybko na ciasto, które należy owinąć w folię spożywczą i przełożyć do lodówki na minimum 30 minut. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym. Schłodzone ciasto rozwałkować i umieścić w foremce, gęsto ponakłuwać widelcem. Podpiec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 175 st.C przez 15 minut.
Masa serowa Ser zmielić trzykrotnie w maszynce do mięsa z sitkiem o drobnych oczkach. Do sera dodać 4 żółtka, cukry, olej, mleko i budyń waniliowe. Mieszać składniki mikserem. Ubić pianę z białek i dodać do masy serowej, delikatnie i krótko mieszać drewnianą łyżką. Rzadką masę przelać do foremki z ciastem i piec przez 60 minut w temperaturze 180 st. C. Przestudzony sernik ozdobić polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.