Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki placuszek na imprezę okolicznościową.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2621
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20120
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 562
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 714
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7144
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2621
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20120
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 562
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 714
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7144
Składniki
Wykonanie biszkoptu: Ubić pianę z białek, dodać cukier, żółtka, mąkę tortową i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia dokładnie wymieszać. Piec biszkopt w temp. 160 stopni przez 25 minut Wykonanie placka makowego Mak sparzyć i zmielić dwa razy, żółtka utrzeć z cukrem i dodać kaszę mannę , bułkę, mak i resztę składników. Masę piec w temp. 190 przez 30 minut. Wykonanie placka kokosowego Białka ubić z cukrem, dodać resztę składników dokładnie wymieszać, i upiec jak biszkopt. Wykonanie masy waniliowej: Utrzeć żółtka i cukier, dodać mąkę i wlać do gotującego się mlek- wymieszać. Zimny krem utrzeć z masłem. Składanie szachownicy Biszkopt posmarować powidłem śliwkowym.
Placek makowy pokroić na 7 pasków. Na biszkopcie ułożyć 4 paski makowe pozostawiając pomiędzy nimi odstępy. Miejsca pomiędzy paskami ciasta makowego wypełnić waniliowym kremem , a na kremie ułożyć owoce. Następnie położyć pozostałe paski ciasta makowego, aby utworzyły kratkę. Pozostałym kremem obłożyć cały placek. Na wierzch położyć placek kokosowy i zalać polewą czekoladową , przygotowana według opisu na opakowaniu. Gotową szachownicę schłodzić w lodówce.
Resztą kremu obłożyć cały placek. Następnie nałożyć placek kokosowy i zalewać polewą czekoladową.
Gotową szachownicę schłodzić w lodówce.