Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 169
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 169
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Składniki
Nadzienie: Jabłka obrać podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, rozgotować w bardzo małej ilości wody. Przecier trochę odparować, dodać cukier, rodzynki, cynamon i sok z cytryny. Wszystko razem wymieszać, zagotować. Następnie wsypać galaretkę agrestową, całość zamieszać i odstawić do całkowitego wystudzenia. Ciasto: Z podanych składników zarobić na stolnicy ciasto półkruche. Podzielić na połowę. Jedną część ciasta rozwałkować, przenieść do formy wysmarowanej tłuszczem, ponakłuwać widelcem, upiec na jasnozłoty kolor. Na upieczone ciasto nałożyć zimne nadzienie. Przykryć drugą połową rozwałkowanego ciasta i piec około 40 minut w temperaturze ok. 180 stopni. Uwaga/ Rada: Zanim nałożę jabłka na podpieczony blat, odwracam go spodem do góry, wówczas lepiej się upiecze.