Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2065
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3284
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2287
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2065
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3284
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2287
Składniki
Nadzienie: Jabłka obrać podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, rozgotować w bardzo małej ilości wody. Przecier trochę odparować, dodać cukier, rodzynki, cynamon i sok z cytryny. Wszystko razem wymieszać, zagotować. Następnie wsypać galaretkę agrestową, całość zamieszać i odstawić do całkowitego wystudzenia. Ciasto: Z podanych składników zarobić na stolnicy ciasto półkruche. Podzielić na połowę. Jedną część ciasta rozwałkować, przenieść do formy wysmarowanej tłuszczem, ponakłuwać widelcem, upiec na jasnozłoty kolor. Na upieczone ciasto nałożyć zimne nadzienie. Przykryć drugą połową rozwałkowanego ciasta i piec około 40 minut w temperaturze ok. 180 stopni. Uwaga/ Rada: Zanim nałożę jabłka na podpieczony blat, odwracam go spodem do góry, wówczas lepiej się upiecze.