Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedno z naszych ulubionych jesiennych ciast. Tym razem z jablkami Jonagold
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91020
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38193
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 283
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91020
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38193
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 283
Składniki
Jablka obieramy i kroimy w kostke. Wkladamy do garnka i podlewamy ok 1,5 szkl wody. Przykrywamy i dusimy az jablka sie rozpadna. Dodajemy Cukier i mieszamy az woda odparuje. Dodajemy kasze manne i cynamon. Calosc mieszamy i odstawiamy z ognia.
Z podanych skladnikow zagniatamy ciasto. 1/4 ciasta wkladamy do lodowki. Pozostalym ciastem wylepiamy tortownice, wstawiamy Do nagrzanego Do 180 stopni pieca i podpiekamy ok 15 min. Na podpieczony spod wykladamy mase jablkowa i scieramy na tarce lub rozkladamy pozostala czesc ciasta. Wkladamy ponownie Do pieca na ok 40 min. Ciasto gotowe. Smacznego:) Przepraszam za brak polskich znakow.