Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedno z naszych ulubionych jesiennych ciast. Tym razem z jablkami Jonagold
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5654
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1130
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12244
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5170
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1550
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5654
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1130
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12244
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5170
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1550
Składniki
Jablka obieramy i kroimy w kostke. Wkladamy do garnka i podlewamy ok 1,5 szkl wody. Przykrywamy i dusimy az jablka sie rozpadna. Dodajemy Cukier i mieszamy az woda odparuje. Dodajemy kasze manne i cynamon. Calosc mieszamy i odstawiamy z ognia.
Z podanych skladnikow zagniatamy ciasto. 1/4 ciasta wkladamy do lodowki. Pozostalym ciastem wylepiamy tortownice, wstawiamy Do nagrzanego Do 180 stopni pieca i podpiekamy ok 15 min. Na podpieczony spod wykladamy mase jablkowa i scieramy na tarce lub rozkladamy pozostala czesc ciasta. Wkladamy ponownie Do pieca na ok 40 min. Ciasto gotowe. Smacznego:) Przepraszam za brak polskich znakow.