Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 826
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 229
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31467
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 470
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 826
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 229
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31467
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 470
Składniki
Przygotowanie jabłek: Jabłka obrać, pokroić w plasterki usuwając gniazdka nasienne. Włożyć do garnka, posypać cynamonem wymieszanym z cukrem. Smażyć na wolnym ogniu przez 20 minut co jakiś czas mieszając. Po usmażeniu odłożyć do wystygnięcia. Wykonanie ciasta kruchego: Wszystkie składniki na ciasto razem połączyć i dobrze wyrobić ręką lub mikserem. Następie ciasto podzielić na dwie równe części i odłożyć do zamrażarki na 15-20 minut. Po tym czasie wyjąć z zamrażarki jedną część ciasta i wyłożyć spód blaszki o wymiarach 24x28cm.
Następnie wyłożyć równomiernie przygotowane jabłka. Drugą część ciasta zetrzeć na wyłożone jabłka na tarce o grubych oczkach. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut do zrumienienia. Po upieczeniu place ostudzić i posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO.