Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna szarlotka na kruchym cieście, z prażonymi jabłkami oraz kruszonką.
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 9169
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1036
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 261
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 94
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 9169
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1036
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 261
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 94
Składniki
Mąkę przesiej z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia, dodaj margarynę, żółtka, jajko oraz śmietanę. Zagnieść ciasto. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia i wyklej ciastem, nakuj widelcem i podpiecz około 10 minut w temperaturze 180 st.
Jabłka obierz, pokrój w kostkę przełóż do garnka dodaj, miód, cukier i cynamon. Upraż jabłka i odstaw do ostygnięcia.
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki.
Na podpieczone ciasto wyłóż jabłka, wierzch posyp kruszonką. Szarlotkę piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.
Szarlotka smakuje najlepiej jeszcze ciepła. Smacznego.