Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa i prosta w przygotowaniu szarlotka ,z kruchym spodem i dużą ilością musu jabłkowego. Szarlotka to ciasto z którym poradzi sobie nawet początkująca gospodyni która zmierza się z pieczeniem ciast. Poloecam
miska, garnek, nóż, blaszka, papier do pieczenia,
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 2088
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 33
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 50
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 2088
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 33
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 50
Składniki
Składniki ciasta kruchego włożyć do miski, dodać pokrojone na kawałki zimne masło i zagnieść , gładkie jednolite ciasto. Uformować kulę owinąć folią spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Mus jabłkowy; Jabłka obrać , usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do rondla, dodać cukier i podsmażać do rozpadu jabłek czyli powstania musu, dodać cynamon i na koniec 3 -4 łyżki bułki tartej. Średniej wielkości blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia , ( w rogach można papier lekko natłuścić aby nie uciekał ). Ciasto wyjąć z lodówki , podzielić na 2 części większą i mniejszą. Większą część ciasta rozłożyć na spodzie przygotowanej blaszki, ponakłuwać widelcem, rozłożyć mus jabłkowy i na górę zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub pokruszyć pozostałe ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 50 - 60 minut. w zależności od piekarnika. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem . Smacznego.
Ciasto gotowe do podania.
Ciasto po upieczeniu.