Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka wzbogacona brzoskwiniami i rodzynkami oraz migdałową bezą
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 269
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 223
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 48
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 57
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 269
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 223
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 48
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 57
Składniki
Zagnieść ciasto kruche, wyłożyć na blaszkę i podpiec ca 10 min. w temp. 200 st. C
Brzoskwinie pokroić w kostkę. Rodzynki sparzyć i dobrze osączyć. Wymieszać z musem jabłkowym i wyłożyć na podpieczone ciasto. Piec 45 min. w temp. 180 st. C.
Ubić białka na sztywną pianę dodając stopniowo cukier puder. Na końcu dodać płatki migdałowe i delikatnie wymieszać. Pianę wyłożyć na ciasto i zapiekać jeszcze ca 15 min.