Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka wzbogacona brzoskwiniami i rodzynkami oraz migdałową bezą
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Składniki
Zagnieść ciasto kruche, wyłożyć na blaszkę i podpiec ca 10 min. w temp. 200 st. C
Brzoskwinie pokroić w kostkę. Rodzynki sparzyć i dobrze osączyć. Wymieszać z musem jabłkowym i wyłożyć na podpieczone ciasto. Piec 45 min. w temp. 180 st. C.
Ubić białka na sztywną pianę dodając stopniowo cukier puder. Na końcu dodać płatki migdałowe i delikatnie wymieszać. Pianę wyłożyć na ciasto i zapiekać jeszcze ca 15 min.