Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływa się w ustach,krucha i delikatna...
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15701
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4730
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 400
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15701
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4730
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 400
Składniki
mąkę wyrobić z margaryną nożem dodać pozostałe składniki ,zarobić ciasto i schłodzić min pół godziny.
Z jabłek odlać nadmiar soku.
Ciasto podzielić na dwie części jedna wyłożyć blaszkę domową-dużą posypać mąką wyłożyć jabłka przykryć drugą częścią ciasta.
Piec ok 50 min w temp.180 stopni
Zaletą tej szarlotki jest jej kruchość dzięki zastosowaniu mąki krupczatki