Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływa się w ustach,krucha i delikatna...
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4100
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11235
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6460
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5458
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13459
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5229
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4100
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11235
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6460
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5458
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13459
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5229
Składniki
mąkę wyrobić z margaryną nożem dodać pozostałe składniki ,zarobić ciasto i schłodzić min pół godziny.
Z jabłek odlać nadmiar soku.
Ciasto podzielić na dwie części jedna wyłożyć blaszkę domową-dużą posypać mąką wyłożyć jabłka przykryć drugą częścią ciasta.
Piec ok 50 min w temp.180 stopni
Zaletą tej szarlotki jest jej kruchość dzięki zastosowaniu mąki krupczatki