Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13367
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1347
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39597
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13367
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1347
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39597
Składniki
Zagnieść cisto i włożyć na 30 min. do lodówki. Jabłka zetrzeć na dużych oczkach. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. ciasto rozwałkować na na grubość ok. 1 cm. 2/3 ciasta wyłożyć dno formy, przykryć jabłkami. Resztę ciasta zetrzeć na "kruszonkę" i posypać równomiernie jabłka. Piec 40 min. w temp. 200 stopni. Po wystudzeniu ciasta, posypać je cukrem pudrem.