Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka bez podpiekania
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 101
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 101
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Składniki
Połączyć mąkę, żółtka i jajka, cukier i masło. Ugniatać do uzyskania jednolitego ciasta. Zetrzeć jabłka i połączyć z cynamonem i cukrem. Wyłożyć foremkę ciastek, na nią położyć jabłka i następnie kolejna warstwę ciasta. Piec w 180 C ok. 50 minut.