Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Następna szarlotka ze starego zeszytu. Nie piekłam jej już prawie 8 lat, i zapomniałam jaka jest dobra.
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 26
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 59
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 26
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 59
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Składniki
Z podanych składników pieczemy biszkopt: ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli i cukrem, dodajemy żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, pieczemy na dużej blaszce w 180 stopniach 20 minut. W między czasie skrobiemy jabłka i kroimy je na dwunastki(czyli każdą ćwiartkę na trzy). W garnku gotujemy litrę wody, z cytryny ścieramy skórkę do wody i wyciskamy cały sok. Na gotującą się wodę z sokiem cytrynowym wrzucamy nasze pokrojone jabłka i blanszujemy je 2-3 minuty, wykładamy je na miseczkę. Na tej wodzie gotujemy dwa budynie śmietankowe, oczywiście odlewamy szklankę wody, studzimy ją i do zimnej wsypujemy proszki budyniowe. Do pozostałej wody wsypujemy 5 łyżek cukru, gotujemy budyń. Na upieczony biszkopt wykładamy jabłka.
Na jabłka wylewamy nasz budyń.
W garnku topimy pół kostki margaryny z cukrem, wsypujemy wiórki kokosowe i ciągle mieszając prażymy nasze wiórki około 5 minut. Lekko studzimy, wbijamy 2 jajka i ucieramy robotem by się dobrze połączyły. Wykładamy na lekko wystudzony budyń.
Całe ciasto wkładamy do piekarnika na 20-30 minut nagrzanego do 180 stopni i pieczemy, by ładnie zapiekł nam się wierzch.
Po upieczeniu zostawiamy w piekarniku by ładnie wszystko zastygło.