Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka w wykonaniu szarlotka na delikatnym ucieranym cieście, po prostu rozpływa się w ustach:)
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 108
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 290
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2875
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 108
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 290
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2875
Składniki
Masło roztapiamy i odstawiamy do wystudzenia.
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy. Żółtka ucieramy z cukrem i wystudzonym masłem do białości. Następnie dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia i chwilę miksujemy. Dodajemy ubite białka i mieszamy delikatnie łyżką.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blaszkę o wymiarach 25x30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Większą część ciasta wykładamy na blachę, wkładamy do piekarnika i pieczemy około 15 minut do zrumienienia.
W tym czasie obieramy i ścieramy jabłka na tarce o grubych oczkach. Dodajemy 2 płaskie łyżki cynamonu i mieszamy (z jabłek nie odciskamy powstałego soku).
Po 15 minutach wyjmujemy podpieczone ciasto, wykładamy na nie jabłka i wylewamy pozostałą część ciasta. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze około 30-35 minut (do suchego patyczka). Wyjmujemy i studzimy. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO:)