Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-09-2016
pyszna wersja tradycyjnej szarlotki, na prawdę polecam dodatek brzoskwiń
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 42
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3520
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 100
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 42
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3520
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 100
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, proszek, cukier, dodajemy masło, żółtka i całość zagniatamy, jeśli ciasto jest za suche dodajemy wodę. Ciasto ma ładnie się zlepić i nie kleić się do rąk.
Dzielimy na dwie części; mniejszą i większą. Blaszkę (25x25cm) wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy rozwałkowaną większą część ciasta (ja nie wałkowałam tylko wylepiłam) Następnie należy zetrzeć na tarce obrane ze skórki jabłka, a potem brzoskwinie. Wierzch posypać ciastem (startym na tarce lub odrywać kawałeczki).
Ciasto pieczemy w 180 st. C przez ok. 45 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem