Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnąca szarlotka na zimne wieczory.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4580
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1311
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 253
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34339
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 619
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4580
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1311
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 253
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34339
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 619
Składniki
Masło posiekać i rozgnieść z mąką.
W osobnym naczyniu jajo ubić na pianę z cukrem, i proszkiem do pieczenia.
Zagnieść ciasto.
Z dwóch trzecich ilości ciasta rozwałkować placek o grubości ok centymetra.
Okrągłą blachę wysmarować masłem, posypać bułką tartą i ułożyć rozwałkowane ciasto
Jabłka obrać, poszatkować, dodać cukier i cynamon, usmażyć na dużej patelni na miękką masę.
Ciepłą masę nałożyć równo na placek.
Resztę ciasta rozwałkować i ułożyć na wierzchu (z resztki ciasta można uformować jakiś wzór na wierzchu)
Piec w temperaturze ok 200 C ok godziny aż się przyrumieni
SMACZEGO