Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnąca szarlotka na zimne wieczory.
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 443
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2591
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38710
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1382
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 443
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2591
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38710
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1382
Składniki
Masło posiekać i rozgnieść z mąką.
W osobnym naczyniu jajo ubić na pianę z cukrem, i proszkiem do pieczenia.
Zagnieść ciasto.
Z dwóch trzecich ilości ciasta rozwałkować placek o grubości ok centymetra.
Okrągłą blachę wysmarować masłem, posypać bułką tartą i ułożyć rozwałkowane ciasto
Jabłka obrać, poszatkować, dodać cukier i cynamon, usmażyć na dużej patelni na miękką masę.
Ciepłą masę nałożyć równo na placek.
Resztę ciasta rozwałkować i ułożyć na wierzchu (z resztki ciasta można uformować jakiś wzór na wierzchu)
Piec w temperaturze ok 200 C ok godziny aż się przyrumieni
SMACZEGO