Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnąca szarlotka na zimne wieczory.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 180
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13335
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2632
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3788
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 180
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13335
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2632
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3788
Składniki
Masło posiekać i rozgnieść z mąką.
W osobnym naczyniu jajo ubić na pianę z cukrem, i proszkiem do pieczenia.
Zagnieść ciasto.
Z dwóch trzecich ilości ciasta rozwałkować placek o grubości ok centymetra.
Okrągłą blachę wysmarować masłem, posypać bułką tartą i ułożyć rozwałkowane ciasto
Jabłka obrać, poszatkować, dodać cukier i cynamon, usmażyć na dużej patelni na miękką masę.
Ciepłą masę nałożyć równo na placek.
Resztę ciasta rozwałkować i ułożyć na wierzchu (z resztki ciasta można uformować jakiś wzór na wierzchu)
Piec w temperaturze ok 200 C ok godziny aż się przyrumieni
SMACZEGO