Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szarlotka dla delikatnych i wykwintnych podniebień
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 561
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2757
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 755
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 4017
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 561
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2757
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 755
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 4017
Składniki
Białka ubić na sztywno z cukrem , dodać po jednym żółtku, następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia, wlać wodę, i olej. Upiec w temp. 200 stopni C przez 1/2 godziny. Wystudzone ciasto przecinam na pół . W między czasie smażę jabłka z odrobiną cynamonu i cukru. Ostudzone jabłka mieszam z dwoma galaretkami cytrynowymi rozpuszczonymi w niepełnej szklance wody gorącej. Na połowę ciasta nakładam krem . Krem tiramisu kupuję w sklepie i wykonuję go mikserem z 1 1/2 szklanką mleka . Na krem wkładam ostudzone jabłka i przykrywam drugą częścią biszkoptu. Wkładam do lodówki. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem. Smacznego!