Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szarlotka dla delikatnych i wykwintnych podniebień
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 223
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 357
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 223
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 357
Składniki
Białka ubić na sztywno z cukrem , dodać po jednym żółtku, następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia, wlać wodę, i olej. Upiec w temp. 200 stopni C przez 1/2 godziny. Wystudzone ciasto przecinam na pół . W między czasie smażę jabłka z odrobiną cynamonu i cukru. Ostudzone jabłka mieszam z dwoma galaretkami cytrynowymi rozpuszczonymi w niepełnej szklance wody gorącej. Na połowę ciasta nakładam krem . Krem tiramisu kupuję w sklepie i wykonuję go mikserem z 1 1/2 szklanką mleka . Na krem wkładam ostudzone jabłka i przykrywam drugą częścią biszkoptu. Wkładam do lodówki. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem. Smacznego!