Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite, winne w smaku ciasto z chrupiącą bezą.
Super sałatka na różne okazje.
Odsłon: 90
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 164
Super sałatka na różne okazje.
Odsłon: 90
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 164
Składniki
Białka ubić z cukrem na puszystą masę. Wciąż miksując dodawać po jednym żółtku i mąki zmieszane z proszkiem. Wyłączyć mikser i wlać gorącą wodę. Wymieszać. Wylać na blachę o wymiarach 34/24 cm. Piec 30 minut w tem. 175 stopni. Wystudzić. Posmarować dowolnym dżemem (u mnie konfitura z jarzębiny). Jabłka obrać i pokroić w grubsze plastry. Z litra wody odlać 1/2 szklanki i rozmieszać w niej proszek budyniowy. Resztę wody zagotować z cukrem i sokiem z cytryny. Wrzucić na 5-8 minut pokrojone jabłka. Nie mogą być za miękkie. Wyjąć je łyżką cedzakową a do wody wlać rozmieszany budyń. Gotować, cały czas mieszając. Gorący budyń wylać na biszkopt posmarowany konfiturą. z jarzębiny.Wcisnąć kawałki jabłek. Masę rozprowadzić na budyniu. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i ciasto wstawić na 20 minut by masa bezowo-kokosowa ładnie się zrumieniła.