Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duża porcja szarlotki z polskich jabłek.
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 948
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1607
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1838
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9116
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 948
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1607
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1838
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9116
Składniki
Blacha 32 X 22 wysmarowana tłuszczem.
Wszystkie składniki umieścić w misie robota( przystawka z hakiem ) i wyrobić gładkie ciasto. Po wyrobieniu odkroić 1/3 część ciasta zawinąć w folię, zamrozić. Resztą ciasta wyłożyć blaszkę i schłodzić w lodówce.
Jabłka obrać pokroić w kostkę i gotować w szerokim saganku ok. 20 minut do lekkiego rozpadnięcia. Można pomagać sobie tłuczkiem. Jabłka wymieszać z mąką i zależnie od kwaśności jabłek dodać sok z cytryny. Wystudzić.
Na ciasto wyłożyć przestudzoną masę jabłkową. Na wierzch zetrzeć zmrożone ciasto kruche.
Piec około 60 minut w 180 C.