Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duża porcja szarlotki z polskich jabłek.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7508
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2468
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7508
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2468
Składniki
Blacha 32 X 22 wysmarowana tłuszczem.
Wszystkie składniki umieścić w misie robota( przystawka z hakiem ) i wyrobić gładkie ciasto. Po wyrobieniu odkroić 1/3 część ciasta zawinąć w folię, zamrozić. Resztą ciasta wyłożyć blaszkę i schłodzić w lodówce.
Jabłka obrać pokroić w kostkę i gotować w szerokim saganku ok. 20 minut do lekkiego rozpadnięcia. Można pomagać sobie tłuczkiem. Jabłka wymieszać z mąką i zależnie od kwaśności jabłek dodać sok z cytryny. Wystudzić.
Na ciasto wyłożyć przestudzoną masę jabłkową. Na wierzch zetrzeć zmrożone ciasto kruche.
Piec około 60 minut w 180 C.