Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duża porcja szarlotki z polskich jabłek.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 42
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 562
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1375
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 305
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 42
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 562
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1375
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 305
Składniki
Blacha 32 X 22 wysmarowana tłuszczem.
Wszystkie składniki umieścić w misie robota( przystawka z hakiem ) i wyrobić gładkie ciasto. Po wyrobieniu odkroić 1/3 część ciasta zawinąć w folię, zamrozić. Resztą ciasta wyłożyć blaszkę i schłodzić w lodówce.
Jabłka obrać pokroić w kostkę i gotować w szerokim saganku ok. 20 minut do lekkiego rozpadnięcia. Można pomagać sobie tłuczkiem. Jabłka wymieszać z mąką i zależnie od kwaśności jabłek dodać sok z cytryny. Wystudzić.
Na ciasto wyłożyć przestudzoną masę jabłkową. Na wierzch zetrzeć zmrożone ciasto kruche.
Piec około 60 minut w 180 C.