Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duża porcja szarlotki z polskich jabłek.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1245
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 209
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4002
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 968
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1245
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 209
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4002
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 968
Składniki
Blacha 32 X 22 wysmarowana tłuszczem.
Wszystkie składniki umieścić w misie robota( przystawka z hakiem ) i wyrobić gładkie ciasto. Po wyrobieniu odkroić 1/3 część ciasta zawinąć w folię, zamrozić. Resztą ciasta wyłożyć blaszkę i schłodzić w lodówce.
Jabłka obrać pokroić w kostkę i gotować w szerokim saganku ok. 20 minut do lekkiego rozpadnięcia. Można pomagać sobie tłuczkiem. Jabłka wymieszać z mąką i zależnie od kwaśności jabłek dodać sok z cytryny. Wystudzić.
Na ciasto wyłożyć przestudzoną masę jabłkową. Na wierzch zetrzeć zmrożone ciasto kruche.
Piec około 60 minut w 180 C.