Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka wegańska - bez cukru i glutenu.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 426
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2263
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1006
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 426
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2263
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1006
Składniki
400 gram mielonej marchewki wykładam na spód i wkładam do piekarnika na ok. 20 minut.
Ścieram na tarce 500 gram jabłek i dodaje 4 goździki i 2 łyżki cynamonu, można dodać kardamon i trochę imbiru do smaku. Na upieczony spód z marchewki wykładam jabłka.
Kruszę kalafior i posypuje nim górę ciasta. Będzie naszą kruszonką. Przykrywam folią i wkładam na 40 minut na 180 C. 10 minut przed końcem pieczenia zdejmuję folię.