Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka wegańska - bez cukru i glutenu.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2630
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4420
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102156
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6515
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2630
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4420
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102156
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6515
Składniki
400 gram mielonej marchewki wykładam na spód i wkładam do piekarnika na ok. 20 minut.
Ścieram na tarce 500 gram jabłek i dodaje 4 goździki i 2 łyżki cynamonu, można dodać kardamon i trochę imbiru do smaku. Na upieczony spód z marchewki wykładam jabłka.
Kruszę kalafior i posypuje nim górę ciasta. Będzie naszą kruszonką. Przykrywam folią i wkładam na 40 minut na 180 C. 10 minut przed końcem pieczenia zdejmuję folię.