Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka wegańska - bez cukru i glutenu.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 193
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 938
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 193
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 938
Składniki
400 gram mielonej marchewki wykładam na spód i wkładam do piekarnika na ok. 20 minut.
Ścieram na tarce 500 gram jabłek i dodaje 4 goździki i 2 łyżki cynamonu, można dodać kardamon i trochę imbiru do smaku. Na upieczony spód z marchewki wykładam jabłka.
Kruszę kalafior i posypuje nim górę ciasta. Będzie naszą kruszonką. Przykrywam folią i wkładam na 40 minut na 180 C. 10 minut przed końcem pieczenia zdejmuję folię.