Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka wegańska - bez cukru i glutenu.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
400 gram mielonej marchewki wykładam na spód i wkładam do piekarnika na ok. 20 minut.
Ścieram na tarce 500 gram jabłek i dodaje 4 goździki i 2 łyżki cynamonu, można dodać kardamon i trochę imbiru do smaku. Na upieczony spód z marchewki wykładam jabłka.
Kruszę kalafior i posypuje nim górę ciasta. Będzie naszą kruszonką. Przykrywam folią i wkładam na 40 minut na 180 C. 10 minut przed końcem pieczenia zdejmuję folię.