Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka wegańska - bez cukru i glutenu.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 504
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16762
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 465
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 504
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16762
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 465
Składniki
400 gram mielonej marchewki wykładam na spód i wkładam do piekarnika na ok. 20 minut.
Ścieram na tarce 500 gram jabłek i dodaje 4 goździki i 2 łyżki cynamonu, można dodać kardamon i trochę imbiru do smaku. Na upieczony spód z marchewki wykładam jabłka.
Kruszę kalafior i posypuje nim górę ciasta. Będzie naszą kruszonką. Przykrywam folią i wkładam na 40 minut na 180 C. 10 minut przed końcem pieczenia zdejmuję folię.