Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Składniki
Cytrynę sparzamy ,skórkę ścieramy. Mąkę łączymy z cukrem pudrem ,szczyptą soli i połową skórki cytrynowej. Dodajemy zimne masło ,siekamy ,dodajemy żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części ( 2/3 i 1/3). Każdą część owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. W garnku rozpuszczamy cukier ,wrzucamy starte jabłka ,smażymy około 10 min. Dodajemy pozostałą skórkę cytrynową ,cynamon ,po czym dokładnie mieszamy. Dużą porcję ciasta wyciągamy z lodówki ,rozwałkowujemy i przekładamy do małej blaszki robiąc 2 cm rant z ciasta ,małą przekładamy do zamrażalnika. Ciasto nakłuwamy widelcem i podpiekamy przez 10 min w temperaturze 220°C. Na podpieczony spód wykładamy jabłka ,a na wierzch ścieramy ciasto wyjęte z zamrażarki. Całość pieczemy 35 min w temperaturze 180°C.