Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super szarlotka z dodatkiem płatków owsianych.
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 20
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 64
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 26
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 20
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 64
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 26
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, zetrzeć i wymieszać z cynamonem.
Masło utrzeć z cukrami.
Następnie dodać jajka i nadal ucierać.
Mąkę zmieszać z drobnymi płatkami i z proszkiem do pieczenia.
Ucierając dodawać po łyżce sypkich produktów do masy.
Wlać rum, wymieszać i wyłożyć do wcześniej przygotowanej formy.
Na cieście położyć starte jabłka.
Posypać płatkami górskimi wymieszanymi z wiórkami kokosowymi.
Włożyć szarlotkę do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 200 stopni przez 35 minut. Dodatkiem do placka mogą być lody waniliowe lub bita śmietana.