Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7803
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 270
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2965
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 578
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7803
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 270
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2965
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 578
Składniki
W misce umieść składniki sypkie: mąkę, kaszę manną, cukier, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Wszystkie składniki bardzo dokładnie mieszamy. Ścieramy jabłka. Do jabłek dodajemy przyprawę do szarlotki i cukier.
Nastawiam piekarnik na 180C. Dzielimy suche składniki na 3 części. Smarujemy formę masłem i sypiemy na dół pierwszą warstwę suchych składników. Następnie jabłka i suche składniki, jabłka i znowu suche składniki. Na górę ścieramy masło. (można przed starciem włożyć je do zamrażalnika będzie łatwiej je zetrzeć)
Ciasto wstawiamy do piekarnika na ok. 55 minut