Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1275
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1710
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 95
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 502
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1275
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1710
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 95
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 502
Składniki
W misce umieść składniki sypkie: mąkę, kaszę manną, cukier, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Wszystkie składniki bardzo dokładnie mieszamy. Ścieramy jabłka. Do jabłek dodajemy przyprawę do szarlotki i cukier.
Nastawiam piekarnik na 180C. Dzielimy suche składniki na 3 części. Smarujemy formę masłem i sypiemy na dół pierwszą warstwę suchych składników. Następnie jabłka i suche składniki, jabłka i znowu suche składniki. Na górę ścieramy masło. (można przed starciem włożyć je do zamrażalnika będzie łatwiej je zetrzeć)
Ciasto wstawiamy do piekarnika na ok. 55 minut