Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziecinnie proste ciasto. Bez ucierania, miksowania, ugniatania....
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 173
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1892
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 173
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1892
Składniki
Jabłka obrałem i starłem na dużych oczkach, wlałem sok z cytryny, dorzuciłem kilka rodzynek i cynamon. Wymieszałem.
Suche składniki wsypałem do miski i wymieszałem. Przesianą mąkę, proszek, cukier i mannę. Blaszkę wyłożyłem papierem do pieczenia, posmarowałem delikatnie margaryną.
Sypałem warstwami: 1/3 ciasta 1/2 jabłek 1/3 ciasta 1/2 jabłek 1/3 ciasta Na ostatnią warstwę ciasta starłem masło.
Piekłem w temperaturze 180 stopni przez 55 minut z termoobiegiem.