Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziecinnie proste ciasto. Bez ucierania, miksowania, ugniatania....
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15193
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15193
Składniki
Jabłka obrałem i starłem na dużych oczkach, wlałem sok z cytryny, dorzuciłem kilka rodzynek i cynamon. Wymieszałem.
Suche składniki wsypałem do miski i wymieszałem. Przesianą mąkę, proszek, cukier i mannę. Blaszkę wyłożyłem papierem do pieczenia, posmarowałem delikatnie margaryną.
Sypałem warstwami: 1/3 ciasta 1/2 jabłek 1/3 ciasta 1/2 jabłek 1/3 ciasta Na ostatnią warstwę ciasta starłem masło.
Piekłem w temperaturze 180 stopni przez 55 minut z termoobiegiem.