Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziecinnie proste ciasto. Bez ucierania, miksowania, ugniatania....
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Jabłka obrałem i starłem na dużych oczkach, wlałem sok z cytryny, dorzuciłem kilka rodzynek i cynamon. Wymieszałem.
Suche składniki wsypałem do miski i wymieszałem. Przesianą mąkę, proszek, cukier i mannę. Blaszkę wyłożyłem papierem do pieczenia, posmarowałem delikatnie margaryną.
Sypałem warstwami: 1/3 ciasta 1/2 jabłek 1/3 ciasta 1/2 jabłek 1/3 ciasta Na ostatnią warstwę ciasta starłem masło.
Piekłem w temperaturze 180 stopni przez 55 minut z termoobiegiem.