Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziecinnie proste ciasto. Bez ucierania, miksowania, ugniatania....
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13287
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 486
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9829
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13287
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 486
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9829
Składniki
Jabłka obrałem i starłem na dużych oczkach, wlałem sok z cytryny, dorzuciłem kilka rodzynek i cynamon. Wymieszałem.
Suche składniki wsypałem do miski i wymieszałem. Przesianą mąkę, proszek, cukier i mannę. Blaszkę wyłożyłem papierem do pieczenia, posmarowałem delikatnie margaryną.
Sypałem warstwami: 1/3 ciasta 1/2 jabłek 1/3 ciasta 1/2 jabłek 1/3 ciasta Na ostatnią warstwę ciasta starłem masło.
Piekłem w temperaturze 180 stopni przez 55 minut z termoobiegiem.