Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka szarlotka bez zagniatania ciasta.
Tortownica 24 cm
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 16
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 46
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 193
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 16
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 46
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 193
Składniki
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować obficie masłem. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce. Do startych jabłek dodać 1 łyżeczkę cynamonu i wymieszać. Do miski wsypać kaszę mannę, mąkę, cukier i 1łyżeczkę proszku do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Suche składniki podzielić na 3 równe części. Pierwszą część wsypać do tortownicy i wyrównać. Na to zetrzeć na tarce trochę masła. Wyłożyć połowę jabłek, wyrównać. Wsypać drugą część suchych składników, trochę startego masła i drugą połowę jabłek. Następnie ostatnią część suchych składników i pozostałe masło zetrzeć na tarce na wierzch. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piec ok. 1 godz. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.