Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka szarlotka bez zagniatania ciasta.
Tortownica 24 cm
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113249
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 667
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1177
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 751
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113249
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 667
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1177
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 751
Składniki
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować obficie masłem. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce. Do startych jabłek dodać 1 łyżeczkę cynamonu i wymieszać. Do miski wsypać kaszę mannę, mąkę, cukier i 1łyżeczkę proszku do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Suche składniki podzielić na 3 równe części. Pierwszą część wsypać do tortownicy i wyrównać. Na to zetrzeć na tarce trochę masła. Wyłożyć połowę jabłek, wyrównać. Wsypać drugą część suchych składników, trochę startego masła i drugą połowę jabłek. Następnie ostatnią część suchych składników i pozostałe masło zetrzeć na tarce na wierzch. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piec ok. 1 godz. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.