Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka szarlotka bez zagniatania ciasta.
Tortownica 24 cm
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9252
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2865
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1201
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 239
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9252
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2865
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1201
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 239
Składniki
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować obficie masłem. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce. Do startych jabłek dodać 1 łyżeczkę cynamonu i wymieszać. Do miski wsypać kaszę mannę, mąkę, cukier i 1łyżeczkę proszku do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Suche składniki podzielić na 3 równe części. Pierwszą część wsypać do tortownicy i wyrównać. Na to zetrzeć na tarce trochę masła. Wyłożyć połowę jabłek, wyrównać. Wsypać drugą część suchych składników, trochę startego masła i drugą połowę jabłek. Następnie ostatnią część suchych składników i pozostałe masło zetrzeć na tarce na wierzch. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piec ok. 1 godz. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.