Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne ciasto,pachnące cynamonem i wanilią.Serdecznie polecam:)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16854
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23908
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16854
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23908
Składniki
Masło utrzeć z cukrem,cukrem waniliowmy ,dodawać po jajku i dalej ucierać. Mąkę wymieszać z pr.do pieczenia i przesiać do utartej masy . Dodać zapach waniilowy ,startą skórkę z cytryny i zmiksować.Jeśli ciasto jest zbyt gęste dodać jogurt naturalny. Blachę 24/34 wyłożżyć papierem do pieczeniaa,wylać masę. Obranee jabłka pokroić w kostkę,wymieszać z sokiem z cytryny i cynamonem. Jabłka wyłożyć na ciasto. ZROBIĆ KRUSZONKĘ. Zostawić trochę ciasta ucieranego ,dodać mąki tyle ile zabierze ciasto,wyrobić ręką by kruszonka była sypka. Posypać po jabłkacch. Dać do nagrzanego piekarnika do 180st.gora-dół i piec około godz.do zrumienienia kruszonki. Zimne ciasto posypać cukrem pudrem.Ja nie sypałam ,mam ograniczenie słodkści:)
Smacznego życzę!