Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jakiś czas temu zobaczyłam ten przepis na jednym z blogów tak mi się spodobał że postanowiłam zrobić. Polecam bo ciasto jest bardzo pyszne
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 284
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5064
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4870
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44992
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 614
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 284
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5064
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4870
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44992
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 614
Składniki
Mąkę przesiać, dodać cukier, szczyptę soli i zimne pokrojone w drobną kostkę masło. Posiekać nożem składniki, dodać jajko, wodę i zagnieść ciasto. Owinąć w folię spożywczą; wstawić do lodówki na godzinę.
obrać jabłka, zetrzeć je na tarce na plasterki, zmieszać z cynamonem. Orzechy zmiksować lub posiekać na drobno.
Do mleka dodać budyń, cukier i jajka. Składniki dokładnie roztrzepać.
Ciasto wyjąć z lodówki. Odkroić 1/3 ciasta na wierzch, pozostałą część ciasta rozwałkować i wylepić dno wysmarowanej i wyspanej bułką formy (25x23cm) Ciasto podpiec w 180 stopniach przez ok. 15 minut.
Na podpieczonym cieście wysypać starte orzechy, następnie jabłka, zalać przygotowanym budyniem z jajkami. Z pozostałego ciasta zrobić na wierzchu kratkę.
Ciasto wstawić do 180 stopni (grzałka góra-dół) i piec przez około 50-60 minut. Po wyjęciu z piekarnika ciasto wystudzić. Smacznego!