Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka z dodatkiem powidła śliwkowego.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2484
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3412
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1490
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2194
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2484
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3412
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1490
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2194
Składniki
Przygotowanie: Margarynę posiekać z cukrem wanilinowym i mąką, dodajemy serek, proszek i śmietanę. Wszystko razem ugniatamy, otrzymując jednolitą konsystencję. Wstawić gotowe ciasto do lodówki na noc. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną częścią oblepić formę, następnie posmarować wyłożone ciasto powidłem. Kolejno- układamy połówki jabłek (pod każdym jabłkiem posypać cynamon). Drugą część ciasta rozwałkować i przykryć jabłka. Zlepić brzegi dokładnie. Piec 45 minut w temp. 180 stopni. Ostudzone posypać cukrem pudrem i cynamonem. SMACZNEGO !!