Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka z dodatkiem powidła śliwkowego.
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 146
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1385
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 146
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1385
Składniki
Przygotowanie: Margarynę posiekać z cukrem wanilinowym i mąką, dodajemy serek, proszek i śmietanę. Wszystko razem ugniatamy, otrzymując jednolitą konsystencję. Wstawić gotowe ciasto do lodówki na noc. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną częścią oblepić formę, następnie posmarować wyłożone ciasto powidłem. Kolejno- układamy połówki jabłek (pod każdym jabłkiem posypać cynamon). Drugą część ciasta rozwałkować i przykryć jabłka. Zlepić brzegi dokładnie. Piec 45 minut w temp. 180 stopni. Ostudzone posypać cukrem pudrem i cynamonem. SMACZNEGO !!