Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka z bitą śmietaną bez pieczenia
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3495
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14782
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3495
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14782
Składniki
-Jabłka obrać ze skórki, pokroić w kostkę. -prażyć przez 15 minut. -zdejmujemy z gazu i wsypujemy galaretki cały czas mieszając, aż galaretka się rozpuści. Pozastawiamy do wystudzenia. -Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do wystudzenia. - Śmietanę ubijamy pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. -Dodajemy żelatynę i mieszamy łyżką do połączenia składników. -Blaszkę 25x35 wykładamy papierem do pieczenia. -b Na dno układamy pierwszą warstwę herbatników, a na nie wylewamy jabłka w galaretce. Układamy kolejną warstwę herbatników a na nie śmietanę. -posypujemy ciasto cynamonem i czekoladą. -Wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.