Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka z bitą śmietaną bez pieczenia
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15543
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 347
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2835
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15543
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 347
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2835
Składniki
-Jabłka obrać ze skórki, pokroić w kostkę. -prażyć przez 15 minut. -zdejmujemy z gazu i wsypujemy galaretki cały czas mieszając, aż galaretka się rozpuści. Pozastawiamy do wystudzenia. -Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do wystudzenia. - Śmietanę ubijamy pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. -Dodajemy żelatynę i mieszamy łyżką do połączenia składników. -Blaszkę 25x35 wykładamy papierem do pieczenia. -b Na dno układamy pierwszą warstwę herbatników, a na nie wylewamy jabłka w galaretce. Układamy kolejną warstwę herbatników a na nie śmietanę. -posypujemy ciasto cynamonem i czekoladą. -Wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.