Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka z bitą śmietaną bez pieczenia
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 458
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 519
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10121
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2279
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9973
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 458
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 519
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10121
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2279
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9973
Składniki
-Jabłka obrać ze skórki, pokroić w kostkę. -prażyć przez 15 minut. -zdejmujemy z gazu i wsypujemy galaretki cały czas mieszając, aż galaretka się rozpuści. Pozastawiamy do wystudzenia. -Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do wystudzenia. - Śmietanę ubijamy pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. -Dodajemy żelatynę i mieszamy łyżką do połączenia składników. -Blaszkę 25x35 wykładamy papierem do pieczenia. -b Na dno układamy pierwszą warstwę herbatników, a na nie wylewamy jabłka w galaretce. Układamy kolejną warstwę herbatników a na nie śmietanę. -posypujemy ciasto cynamonem i czekoladą. -Wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.