Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka z bitą śmietaną bez pieczenia
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 16
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 107
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 952
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 16
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 107
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 952
Składniki
-Jabłka obrać ze skórki, pokroić w kostkę. -prażyć przez 15 minut. -zdejmujemy z gazu i wsypujemy galaretki cały czas mieszając, aż galaretka się rozpuści. Pozastawiamy do wystudzenia. -Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do wystudzenia. - Śmietanę ubijamy pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. -Dodajemy żelatynę i mieszamy łyżką do połączenia składników. -Blaszkę 25x35 wykładamy papierem do pieczenia. -b Na dno układamy pierwszą warstwę herbatników, a na nie wylewamy jabłka w galaretce. Układamy kolejną warstwę herbatników a na nie śmietanę. -posypujemy ciasto cynamonem i czekoladą. -Wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.