Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa szarlotka, taka jak kiedyś bywała u nas w domu, kiedy byliśmy mali. Prosta, szybka i smaczna. Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu.
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2871
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 632
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 196
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 794
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 288
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2871
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 632
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 196
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 794
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 288
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagnieć w kulkę. Podziel na dwie części, owiń folią stretch i włóż do lodówki na 20 minut.
Jabłka obierz i pokrój na ćwiartki.
Jedną część ciasta włóż na dno foremki. Ponakłuwaj widelcem. Posyp bułką tartą/kaszą manną i ułóż jabłka. Włóż do lodówki na czas przygotowania budyniu.
Budyń ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Gorący rozprowadź na jabłka i zetrzyj na tarce drugą część ciasta.
Włóż do nagrzanego piekarnika do 180°C i piecz ok. 40minut. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Smacznego.