Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z jabłkami polecam przepis
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 91
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 139
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8667
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 91
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 139
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8667
Składniki
Ciasto ;Z mąki z proszkiem do pieczenia cukru i jajka oraz oleju zagniatam ciasto wyjdzie bardzo kruche. Polowa ciasta wykladam formę 26 cm wyłożoną papierem do pieczenia na cisto układam perezone jabłka ze słoika ,ale można dać świeże przysmażone z cukrem.
Budyniowa pianka; Do białek dodaje szczyptę soli ubijam pod koniec dodaje cukier i budyń ,gęstą masę z białek wykladam na jabłka i oprószam cynamonem . Na wierzch skubie pozostałe ciasto. Piekę 35 minut w 200 stopwatch bez termo obiegu na środkowej półce ciasto po upieczeniu posypuje cukrem pudrem ,zostawiam by ostygło. Smacznego