Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z jabłkami polecam przepis
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 128
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 176
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 315
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 319
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 128
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 176
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 315
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 319
Składniki
Ciasto ;Z mąki z proszkiem do pieczenia cukru i jajka oraz oleju zagniatam ciasto wyjdzie bardzo kruche. Polowa ciasta wykladam formę 26 cm wyłożoną papierem do pieczenia na cisto układam perezone jabłka ze słoika ,ale można dać świeże przysmażone z cukrem.
Budyniowa pianka; Do białek dodaje szczyptę soli ubijam pod koniec dodaje cukier i budyń ,gęstą masę z białek wykladam na jabłka i oprószam cynamonem . Na wierzch skubie pozostałe ciasto. Piekę 35 minut w 200 stopwatch bez termo obiegu na środkowej półce ciasto po upieczeniu posypuje cukrem pudrem ,zostawiam by ostygło. Smacznego