Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szarlotka z czerwonymi gronami"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 76
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 659
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 73
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 76
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 659
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 73
Składniki
Czas przygotowania 75 minut. Cena porcji ok. 1,40 zł.
Wartość odżywcza porcji 360 kcal Białko 5 g/Tłuszcz 15 g/Węglowodany 51 g.
Jabłka obieramy, przekrawamy na pół i wyjmujemy pestki. Skrapiamy sokiem z cytryny.
Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą jasną masę. Stopniowo dodajemy jaja, miksujemy. Łączymy z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy, wyrównujemy.
Połówki jabłek wciskamy w ciasto tak, by otwór po wydrążonych pestkach znajdował się na górze. W każdy wkładamy porcję konfitury żurawinowej. Pozostałą konfiturą wypełniamy puste miejsca między jabłkami. Pieczemy ok. 45 minut w 200oC.
Dżem morelowy podgrzewamy z łyżką wody. Jeszcze ciepłym smarujemy jabłka, zaraz po wyjęciu szarlotki z piekarnika.Źródło: Rewia