Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis na ciasto z jabłkami. Wystarczy wrzucić do miski wszystkie składniki, wymieszać, upiec i gotowe! Wypiek możesz dowolnie modyfikować, dodając zamiast jabłek np. gruszki lub rabarbar.
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2117
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 424
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1180
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 49
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 32434
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 132
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2117
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 424
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1180
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 49
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 32434
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 132
Składniki
Masło rozpuść w małym garnuszku i odstaw do przestudzenia.
Jabłka dokładnie umyj i obierz. Pozbądź się gniazd nasiennych i pokrój w kostkę.
Jajka wbij do dużej miski i zacznij ubijać, gdy podwoją swoją objętość wsyp cukier. Całość miksuj na wysokich obrotach do momentu, aż cukier przestanie chrzęścić.
Następnie wlej mleko i przestudzone masło, miksuj jeszcze przez minutę.
Do masy jajecznej wsyp mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. Delikatnie wymieszaj. Gdy składniki się połączą dodaj jabłka i ponownie wszystko wymieszaj.
Formę do pieczenia wyłóż papierem i przełóż do niej ciasto. Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 30-40 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstaw do całkowitego wystudzenia. Podawaj oprószone cukrem pudrem.