Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis na ciasto z jabłkami. Wystarczy wrzucić do miski wszystkie składniki, wymieszać, upiec i gotowe! Wypiek możesz dowolnie modyfikować, dodając zamiast jabłek np. gruszki lub rabarbar.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 65
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 65
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Składniki
Masło rozpuść w małym garnuszku i odstaw do przestudzenia.
Jabłka dokładnie umyj i obierz. Pozbądź się gniazd nasiennych i pokrój w kostkę.
Jajka wbij do dużej miski i zacznij ubijać, gdy podwoją swoją objętość wsyp cukier. Całość miksuj na wysokich obrotach do momentu, aż cukier przestanie chrzęścić.
Następnie wlej mleko i przestudzone masło, miksuj jeszcze przez minutę.
Do masy jajecznej wsyp mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. Delikatnie wymieszaj. Gdy składniki się połączą dodaj jabłka i ponownie wszystko wymieszaj.
Formę do pieczenia wyłóż papierem i przełóż do niej ciasto. Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 30-40 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstaw do całkowitego wystudzenia. Podawaj oprószone cukrem pudrem.