Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja teściowa zawsze ją piecze na święta. Smakuje wybornie.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4833
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418817
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4833
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418817
Składniki
Wykonanie: Mąkę, margarynę i pół szklanki cukru pudru posiekać na stolnicy. Potem dodać żółtka, proszek do pieczenia oraz śmietanę i zagnieść ciasto. Jedną czwartą ciasta włożyć do zamrażalnika, a pozostałą część schłodzić w lodówce. Najlepiej zostawić na noc. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć na blachę, a na to starte jabłka. Jabłka posypać cukrem waniliowym i cynamonem. Z białek ubić pianę. Dodać szklankę cukru pudru i kisiel wiśniowy. Pianę wyłożyć na jabłka i na wierzch ścierać zamrożoną część ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godzinę. SMACZNEGO.