Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja teściowa zawsze ją piecze na święta. Smakuje wybornie.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2538
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3864
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 712
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8884
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2538
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3864
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 712
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8884
Składniki
Wykonanie: Mąkę, margarynę i pół szklanki cukru pudru posiekać na stolnicy. Potem dodać żółtka, proszek do pieczenia oraz śmietanę i zagnieść ciasto. Jedną czwartą ciasta włożyć do zamrażalnika, a pozostałą część schłodzić w lodówce. Najlepiej zostawić na noc. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć na blachę, a na to starte jabłka. Jabłka posypać cukrem waniliowym i cynamonem. Z białek ubić pianę. Dodać szklankę cukru pudru i kisiel wiśniowy. Pianę wyłożyć na jabłka i na wierzch ścierać zamrożoną część ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godzinę. SMACZNEGO.