Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja teściowa zawsze ją piecze na święta. Smakuje wybornie.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 262
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1335
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25216
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 262
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1335
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25216
Składniki
Wykonanie: Mąkę, margarynę i pół szklanki cukru pudru posiekać na stolnicy. Potem dodać żółtka, proszek do pieczenia oraz śmietanę i zagnieść ciasto. Jedną czwartą ciasta włożyć do zamrażalnika, a pozostałą część schłodzić w lodówce. Najlepiej zostawić na noc. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć na blachę, a na to starte jabłka. Jabłka posypać cukrem waniliowym i cynamonem. Z białek ubić pianę. Dodać szklankę cukru pudru i kisiel wiśniowy. Pianę wyłożyć na jabłka i na wierzch ścierać zamrożoną część ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godzinę. SMACZNEGO.