Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja teściowa zawsze ją piecze na święta. Smakuje wybornie.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 915
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5506
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8672
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17810
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 915
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5506
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8672
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17810
Składniki
Wykonanie: Mąkę, margarynę i pół szklanki cukru pudru posiekać na stolnicy. Potem dodać żółtka, proszek do pieczenia oraz śmietanę i zagnieść ciasto. Jedną czwartą ciasta włożyć do zamrażalnika, a pozostałą część schłodzić w lodówce. Najlepiej zostawić na noc. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć na blachę, a na to starte jabłka. Jabłka posypać cukrem waniliowym i cynamonem. Z białek ubić pianę. Dodać szklankę cukru pudru i kisiel wiśniowy. Pianę wyłożyć na jabłka i na wierzch ścierać zamrożoną część ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godzinę. SMACZNEGO.