Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja teściowa zawsze ją piecze na święta. Smakuje wybornie.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 201
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2498
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 195
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 222
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 201
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2498
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 195
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 222
Składniki
Wykonanie: Mąkę, margarynę i pół szklanki cukru pudru posiekać na stolnicy. Potem dodać żółtka, proszek do pieczenia oraz śmietanę i zagnieść ciasto. Jedną czwartą ciasta włożyć do zamrażalnika, a pozostałą część schłodzić w lodówce. Najlepiej zostawić na noc. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć na blachę, a na to starte jabłka. Jabłka posypać cukrem waniliowym i cynamonem. Z białek ubić pianę. Dodać szklankę cukru pudru i kisiel wiśniowy. Pianę wyłożyć na jabłka i na wierzch ścierać zamrożoną część ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godzinę. SMACZNEGO.