Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 190
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 792
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 481
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666442
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 190
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 792
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 481
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666442
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę dodając szklankę cukru. Do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia zetrzeć zimne masło. Dodać żółtka i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Jedną część włożyć do woreczka i odłożyć do lodówki, a drugą wylepić dno formy ( 20 x 30 ) Formę wcześniej wysmarować masłem. Na ciasto wyłożyć jabłka wymieszane z kaszą manną, cynamonem i żurawiną. Na jabłka wyłożyć pianę, a na pianę zetrzeć na tarce o grubych oczkach schłodzone ciasto z lodówki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-50 min. Upieczone i wystudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem. Smacznego