Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22089
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 111
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 391
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 116
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 162
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22089
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 111
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 391
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 116
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 162
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę dodając szklankę cukru. Do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia zetrzeć zimne masło. Dodać żółtka i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Jedną część włożyć do woreczka i odłożyć do lodówki, a drugą wylepić dno formy ( 20 x 30 ) Formę wcześniej wysmarować masłem. Na ciasto wyłożyć jabłka wymieszane z kaszą manną, cynamonem i żurawiną. Na jabłka wyłożyć pianę, a na pianę zetrzeć na tarce o grubych oczkach schłodzone ciasto z lodówki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-50 min. Upieczone i wystudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem. Smacznego