Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj częstuję pyszną babką ze szpinakiem. Taka babka jest idealna na świąteczny stół. W pięknym zielonym kolorze wprowadzi wiosenny nastrój do naszego domu. Polecam upiec i częstować gości i rodzinę. Dodam, że szpinak nie jest w cieście wyczuwalny. Już pisałam kilka razy, że uwielbiam piec ciasta ze szpinakiem. Kto nie piekł zachęcam do odważenia się. Ciasta ze szpinakiem są lekko wilgotne i niezwykle delikatne. Polecam :)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38347
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 392
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 156
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9239
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38347
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 392
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 156
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9239
Składniki
Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy. Następnie wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i ucieramy.
Szpinak rozmrażamy i dokładnie odciskamy z wody, dodajemy do ciasta i dokładnie ucieramy.
Ciasto przekładamy do foremki keksówki o wymiarach 35 cm x 10 cm x 7 cm , wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 40 - 50 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia i suchego patyczka.
Upieczone ciasto studzimy i kroimy.
Podajemy i smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Foremka o wymiarach 35 cm x 10 cm x 7 cm. Ciasto można pokroić na około 16 porcji.