Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto do wykonania przed wizyta gości:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11957
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1324
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12590
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3820
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11957
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1324
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12590
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3820
Składniki
Do miseczki wlewamy jajka, cukier, skórkę z pomarańczy, ekstrakt oraz sól. Miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy mąkę. Na koniec dodajemy stopniowo masło, cały czas miksując. Piekarnik nagrzewamy do 180 C, ciasto przekładamy do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej cukrem. Na wierzch ciasta sypiemy lekko cukier i wykładamy migdałami. Pieczemy 25-30 min. do suchego patyczka. Po wyjęciu lekko sypiemy cukrem pudrem. Smacznego.