Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj olej oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, na koniec dodaj sok i skórkę z pomarańczy, wymieszaj.
Formę na babkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą, wlej babkę i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec około 35 minut lub do suchego patyczka. Posyp cukrem pudrem.