Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremówka kojarzy sie z trudnością , ta jest bardzo łatwa i szybka a ciasto listkuje się jak francuskie
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 257
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1075
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 257
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1075
Składniki
ciasto 1 rozwałkować na koło o średnicy ok 15-20 cm ciasto 2 również rozwałkowac , położyć na pierwszym i jeszcze razem lekko przewałkowac
zwinąć w rulon i przekroić na pół, pierwszą połowę rozwałkowac i położyć na blachę do kremówki , piec na złoty kolor, tak samo postąpić z drugim kawałkiem gdy pierwszy placek siedzi w piecu robimu krem odlewamy troczę mleka reszte gotujemy do odlanego mleka dodajemy pozostałe składniki i wlewamy na gorące mleko , gotujemy krem aż straci surowy zapach mąki
gdy drugie ciasto zaczyna się rumienić wylewamy gorący krem na pierwszy upieczony placek a następnie przykrywamy kolejnym gdy kremówka lekko ostygnie posypujemy cukrem pudrem . Tą kremówkę robi się naprawdę szybko