Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, prosta i smaczna szarlotka, idealna dla leniwych lub początkujących kucharzy , wystarczy składniki na ciasto wrzucić do miski i wymieszać drewnianą łyżką.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1442
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14953
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 964
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1442
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14953
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 964
Składniki
Do misy przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj jajka, cukier, śmietanę i olej. Wszystko dokładnie wymieszaj za pomocą drewnianej łyżki. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach dodaj cukier i cynamon usmaż. Usmażone jabłka wyłóż na ciasto Z podanych składników zagnieść kruszonkę, posyp ciasto. Piecz około 45 minut w temperaturze 180 st.