Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, prosta i smaczna szarlotka, idealna dla leniwych lub początkujących kucharzy , wystarczy składniki na ciasto wrzucić do miski i wymieszać drewnianą łyżką.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 583
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 948
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 668
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 583
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 948
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 668
Składniki
Do misy przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj jajka, cukier, śmietanę i olej. Wszystko dokładnie wymieszaj za pomocą drewnianej łyżki. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach dodaj cukier i cynamon usmaż. Usmażone jabłka wyłóż na ciasto Z podanych składników zagnieść kruszonkę, posyp ciasto. Piecz około 45 minut w temperaturze 180 st.