Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, prosta i smaczna szarlotka, idealna dla leniwych lub początkujących kucharzy , wystarczy składniki na ciasto wrzucić do miski i wymieszać drewnianą łyżką.
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 647
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4426
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1708
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1285873
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 647
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4426
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1708
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1285873
Składniki
Do misy przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj jajka, cukier, śmietanę i olej. Wszystko dokładnie wymieszaj za pomocą drewnianej łyżki. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach dodaj cukier i cynamon usmaż. Usmażone jabłka wyłóż na ciasto Z podanych składników zagnieść kruszonkę, posyp ciasto. Piecz około 45 minut w temperaturze 180 st.