Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar w pełni, ale moje dzieci krzywią się, że kwaśnyyyyy ;) Dlatego oprócz rabarbaru dodaję jednego pokrojonego drobniutko banana. Smaki naprawdę świetnie się komponują :)
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163722
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 286
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 66
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163722
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 286
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 66
Składniki
Rabarbar obrać ze skórki, przemyć i pokroić w drobne kawałki. Banana też drobniutko pokroić. Jajka w całości zmiksować z cukrem na puszystą masę. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać i łyżka po łyżce delikatnie połączyć z masą jajeczną ( nie używamy już miksera, jedynie szpatułkę). Tortownicę 26 wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto.
Na ciasto wyłożyć rabarbar i banana. Piec w temp. 170 stopni przez około 30 minut - sprawdzić patyczkiem. Posypać cukrem pudrem i gotowe. Błyskawicznie, pysznie i aromatycznie!