Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar w pełni, ale moje dzieci krzywią się, że kwaśnyyyyy ;) Dlatego oprócz rabarbaru dodaję jednego pokrojonego drobniutko banana. Smaki naprawdę świetnie się komponują :)
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 257
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2382
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4565
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 97
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1534
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 257
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2382
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4565
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 97
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1534
Składniki
Rabarbar obrać ze skórki, przemyć i pokroić w drobne kawałki. Banana też drobniutko pokroić. Jajka w całości zmiksować z cukrem na puszystą masę. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać i łyżka po łyżce delikatnie połączyć z masą jajeczną ( nie używamy już miksera, jedynie szpatułkę). Tortownicę 26 wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto.
Na ciasto wyłożyć rabarbar i banana. Piec w temp. 170 stopni przez około 30 minut - sprawdzić patyczkiem. Posypać cukrem pudrem i gotowe. Błyskawicznie, pysznie i aromatycznie!