Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar w pełni, ale moje dzieci krzywią się, że kwaśnyyyyy ;) Dlatego oprócz rabarbaru dodaję jednego pokrojonego drobniutko banana. Smaki naprawdę świetnie się komponują :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112827
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 115
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 257
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 380
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 663
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112827
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 115
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 257
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 380
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 663
Składniki
Rabarbar obrać ze skórki, przemyć i pokroić w drobne kawałki. Banana też drobniutko pokroić. Jajka w całości zmiksować z cukrem na puszystą masę. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać i łyżka po łyżce delikatnie połączyć z masą jajeczną ( nie używamy już miksera, jedynie szpatułkę). Tortownicę 26 wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto.
Na ciasto wyłożyć rabarbar i banana. Piec w temp. 170 stopni przez około 30 minut - sprawdzić patyczkiem. Posypać cukrem pudrem i gotowe. Błyskawicznie, pysznie i aromatycznie!